YOUTUBER GAMER TERTUA DI DUNIA 🇯🇵 | JAPPON

Seorang nenek di Jepun telah dinamakan YouTuber Gamer tertua di dunia. Dia menerima anugerah ini pada usia 90 tahun.

Mori Hamako, yang mempunyai akaun YouTube “Gamer Grandma”, telah aktif bermain game sejak 39 tahun yang lalu. Dia sering merakam dan berkongsi pandangan di saluran YouTube peribadinya. Sehingga kini, saluran YouTube nenek itu mempunyai lebih daripada 260 ribu subscribers.

Pada 13 Mei, dia berkongsi maklumat bahawa Guinness World Records telah mengiktiraf dirinya sebagai YouTuber Gamer tertua di dunia YouTube.

Dalam temu bual dengan Guinness World Records, Mori menceritakan kisahnya bahawa dia menjadi ketagih bermain game seperti orang muda. Dia mengenali dan ketagih menonton kanak-kanak bermain. Kerana kelihatan seronok, dia juga berminat dan mencuba.

“Ketika saya mula-mula bermain game, saya bukan pemain yang sangat baik,” katanya.

Inilah semangat Mori Hamako untuk terus bermain dan menguasai banyak game pada hari ini.

“Rasanya seperti menonton filem. Grafiknya luar biasa, seperti filem, ” katanya ketika berbicara mengenai salah satu game kegemarannya, Grand Theft Auto 5.

Bukan hanya GTA 5, Mori juga bermain banyak game lain. Beberapa game yang dimainkannya adalah Call of Duty dan Resident Evil. Dia juga berkongsi cerita 2 game ini di YouTube.

Mori melihat game sebagai sesuatu yang membantunya untuk tidak bimbang tentang perkara lain. Dia mahu ibu bapa lain mula bermain game untuk menjadikan hidupnya lebih menarik dan tidak bimbang tentang perkara lain.

©️ ミライニザム


Artikel ditulis oleh MIRAI NIZAM. Beliau merupakan Pelatih NIJI. Kenali Mirai Nizam dengan lebih dekat lagi di sini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *