SIDONIA LOCKE

SIDONIA LOCKE atau pon nama sebenarnya Norjan Binti Ahmad, merupakan pengasas Akademi Houki Boshi dan juga pengurus bakat NIJI TALENT.

Menggunakan pengalaman selama hampir 10 tahun dalam bidang pendidikan sekolah sebagai seorang guru dan minat yang mendalam dalam bidang seni hiburan, beliau telah mencipta sebuah sistem pendidikan menggunakan pendekatan hiburan (edutainment) melalui idea bisnes akademi seni & media yang dipanggil AKADEMI HOUKI BOSHI bagi menghubungkan 3 negara timur iaitu Malaysia-Jepun-Korea Selatan.

Berpendapat bahawa negara Jepun & Korea Selatan muncul sebagai antara negara yang gah di mata dunia adalah disebabkan oleh pengaruh dalam industri seni hiburan di negara tersebut, maka beliau menjadikan negara Jepun & Korea Selatan sebagai mentor dan model rujukan dalam membangunkan akademi, terutama dalam bidang seni hiburan.

Selain menguruskan operasi utama akademi, beliau juga :

✨ merekruit, menguruskan, melatih dan mempromosikan bakat bagi NIJI TALENT
✨ menulis artikel-artikel berkaitan bidang seni & hiburan terutamanya di negara Jepun, Korea Selatan & Malaysia.
✨ berkongsikan ilmu pengetahuan dalam bidang seni & media.
✨ menulis komik dan novel berlatarbelakangkan akademi seni & impian

Sangat menghormati peranan artis & selebriti sebagai figura yang juga boleh memimpin dunia, beliau berimpian untuk menjadi orang penting dalam penghasilan kumpulan artis seperti Lee Soo Man , Bang Si Hyuk & Johnny Kitagawa dan seterusnya mengharumkan nama Malaysia dalam bidang itu pada 10 tahun akan datang (aamiin!😁)


πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

BIODATA & LATARBELAKANG
SIDONIA LOCKE


✍️✍️ BLOG ✍️✍️