Pencapaian Bulan Julai 2020 |BLOG NIA #9

Assalamualaikum

Alhamdulillah..ni ialah pencapaian bagi bulan Julai yang lepas!

Put it here for my record, hahaha..sebenarnya seronok juga rekod-merekod ni..sekurang-kurangnya boleh nampak progress yang saya buat setiap hari ❤️

Dan dah alang-alang saya sebut pasal merekod ni, hari ni saya mula menunjukkan visi AHB dalam bentuk lakaran, macam yang saya post dekat instagram tadi.

View this post on Instagram

Apa yang saya buat skg? . . Ialah untuk menjadikan visi @akademihoukiboshi satu kenyataan💪 . . Apa visi AHB? . Untuk menjadi akademi yang berkesan dalam membantu menghasilkan TENAGA MANUSIA dan BAKAT yang BOLEH MENAIKKAN NAMA MALAYSIA DI PERINGKAT ANTARABANGSA dalam pelbagai bidang terutamanya BIDANG SENI HIBURAN menjelang tahun 2035. . . Perkataan pendeknya ialah untuk membina sebuah tempat seperti dalam gambar yang saya lakar di atas. . . Untuk membina sebuah tempat ialah satu hal..pertama sekali saya perlu membina dulu 'KOMUNITI' saya sendiri yang boleh sama-sama berjuang menjadikan visi ini satu kenyataan. . . Jadi takde la saya SYOK SENDIRI menjalankan misi, betul? . . Saya just nak orang tahu, ini bukan misi suka-suka tau…pada saya ini ialah misi yang TUHAN bagi untuk saya jalankan di dunia ini. Jadi tugas saya ialah untuk meyakinkan orang dengan visi AHB. . This is not for me. This is for the people, for the country. . . Jadi, untuk menjadi komuniti YANG yakin dan menyokong visi AHB, anda perlulah MELABUR di dalam AHB. . . Saya juga ada senaraikan 7 sebab kenapa anda perlu melabur di dalam akademi. Anda boleh baca pada link di bio. ATAU ikuti saja saya sebab saya akan sentiasa update mengenai hal ini. . . So yeah, fokus saya skg ialah CARI PELABUR!!!! 💪💪 . . . Saya taknak syok sendiri buat kerja DAN saya taknak orang perlekehkan visi dan misi akademi. . . Dan saya sendiri. I AM VERY SERIOUS WITH THIS MISSION. . . for the next update, good day 🤩🥰 . . #akademihoukiboshi #akademi3negara #penghubung3negaratimur #akademisenimedia #akademisenidanmedia

A post shared by SIDONIA LOCKE (@officialsidonialocke) on

Dan saya tak tahu kenapa, lepas post lakaran visi ni saya terus stress😂

Kenapa la Tuhan pilih saya untuk bawa misi ni? 😭 Cos it’s really hard.

Bila saya tunjukkan papan impian saya sebelum ni. Mungkin sesetengah orang fikir, ‘heh, dia ingat dia hebat sangat la tu tunjuk pasal impian dia..berangan lebih’

BUT IT’S NOT. IT’S REALLY NOT.

Pada saya, 9 impian saya tu bukan datang dari saya, tapi daripada Tuhan juga. Saya percaya yang misi hidup saya ialah untuk menjayakan impian-impian tu.

It’s damn hard and required lots of work, but deep down i know why He choose me thou.

Saya single, takde komitmen, baru berhenti kerja, takde kereta, takde rumah, takde harta.

APA YANG SAYA ADA?

So yeah, i am just fit for this mission. All i need to do is to do the damn work argggghhhh!!! stress apabila memikirkannya tapi kena buat juga😭😭😭😭

I mean, i have survived 10 years working as a teacher. So sure, i can do this. I just have to.

Manalah tahu sebagai bonus, saya boleh berjumpa dengan bakal suami dalam menjalankan misi ini? hahahaha 😂 entahlah, tapi tu pon antara motivasi kenapa saya kena juga teruskan apa yang saya buat skg🤣

Makanya, YA…susah macam mana pon saya tetap akan teruskan juga misi yang Tuhan bagi ni lol..afterall, what option do i have now thou?

Sebelum saya menamatkan post ini, saya mahu berkongsikan video teaser oleh boygroup kesukaan saya ini👇

Video teaser ini menunjukkan budak-budak JO1 bergaduh dengan musuh mereka. Pada saya ianya simbolik, i am fighting with them along this road. They are with me. You know what i mean? hehe

Boygroup macam JO1 ni la yang banyak menyelamatkan saya dalam keadaan sukar. Now they are helping me again. I will be forever thankful for boygroups ; a group of good looking-happy dancing-talented boys 🥰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *