PAKEJ PELANCONGAN MUSIM BUNGA TERBARU JOM P JAPAN!

 

 

 

Assalamualaikum semua pembaca AHB!πŸ˜€

Anda inginkan percutian yang menarik ke Jepun seperti Tokyo Disneyland, Mt Fuji dan lain2 dengan package serendah RM2540 seorang utk 9 pax?
.
mehla ikut trip kami 😘
.
Ini cadangan itinerary dari kami
.
Day 1
=====
~ airport pick-up + free & easy ~
——————————————-
pick up from airport (Narita / Haneda)
check in homestay
free & easy (no guider accompanying)
.
Day 2
=====
~ Tokyo sight seeing ~
——————————
go to Shinjuku Gyoen Park (cherry blossom viewing)
go to Shibuya (Hachiko Statue & Shibuya Crossing)
lunch at halal / Japanese Restaurant
go to Camii Masjid in Shibuya
go to Akihabara
dinner at halal / japanese restaurant at Shinbashi
go back to homestay
.
Day 3
=====
~ Disneyland ~
——————–
go to Disneyland
* include ticket
lunch box will bring to Disney
dinner at Sushi Restaurant
go back to homestay
.
Day 4
=====
~ Mt. Fuji + Gotemba ~
——————————-
go to Kawaguchi Lake
go to Iyashi Village
go to Mt Fuji Station 1st ~ 5th (depend on wheather)
go to Gotemba Outlet (pray here)
go back to Tokyo
dinnet at halal / Japanese restaurant
go back to homestay
.
Day 5
=====
~ Free & easy + go back to Malaysia ~
—————————————————
free & easy (no guider accompanying)
prepare to go to Haneda / Narita Airport
go to Haneda / Narita Airport
.
.
* Homestay Urayasu:
http://www.jompshopping.com/jompjapan/Room_urayasu.html
.
* all by car
.
boleh request quot juga, free consultation tauΒ πŸ˜‰
.
jangan segan silu PM kami ☺️❀️ :
.
wasap.my/819098426780/hbjompjapan
wasap.my/819098426780/hbjompjapan
wasap.my/819098426780/hbjompjapan
.
.
kita jumpa di Jepun nanti…

 

Lawati page fb Jom P Japan di SINI

SESI PEMBELAJARAN BERSAMA ARTIS

Di Jepun, ada rancangan realiti yang memaparkan:

– artis datang sekolah
– ada aktiviti murid-murid sekolah dengan artis
– ada sesi luahan kata/beri pendapat/sesi bicara hati/ sesi claim, dan ia dibuat berdepan dengan rakan sebaya murid-muris lain.

– sesi luahan kata ada sehingga murid-murid meluahkan cita-cita mereka atau kemahuan yang mahu dicapai.

Terkini ada seorang murid yang betul-betul mahu berjumpa dengan penyanyi terkenal Lady Gaga.

Hasil dari pertolongan staf rancangan realiti, akhirnya murid tersebut dapat berjumpa 3 minit dengan Lady Gaga, walhal untuk mendapatkan sesi 1 minit pun agak sukar bagi kebanyakan orang.

*foto: ahli kumpulan boys band V6 menjadi cikgu bagi sesi pelajaran bahasa kebangsaan (bahasa Jepun).

=============================================================================

Sumber asal : JOM P JAPAN TALENT
LIKE juga page mereka yang lain di bawah :
JOM P JAPAN TV
JOM P JAPAN

Boleh juga ikuti TUAN KAMAL ZHARIF BIN KAMALUDIN di FB beliau bagi mendapatkan banyak info berkaitan negara Jepun.

P/S : JOM P JAPAN merupakan rakan usahasama AKADEMI HOUKI BOSHI. Segala artikel berkaitan yang dinaikkan di website ini adalah dengan kebenaran mereka sendiri. Terima kasih. πŸ™‚

20 Ungkapan Bahasa Korea Yang Anda Perlu Kuasai

korean

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua!

Jadi hari ini admin akan kenalkan dengan pembaca dengan 20 buah ungkapan bahasa Korea yang mesti dikuasai oleh seseorang yang baru mula nak mempelajari bahasa Korea. Kali ni admin bagi dulu dalam bentuk nota macam yang di bawah dan nanti admin akan naikkan pula sebutan bagi setiap ungkapan k. Selamat mempelajari ilmu baru! 😁

 

Bahasa Korea Sebutan Maksud
μ•ˆλ…•ν•˜μ„Έμš” An-nyeong-ha-se-yo Hai/Selamat tinggal
λ°˜κ°‘μŠ΅λ‹ˆλ‹€ Ban-gap-sum-ni-da Gembira berjumpa anda
λ˜λ΅™κ² μ–΄μš” Tto boeb-kke-sseo-yo Jumpa lagi
μ•ˆλ…•νžˆ κ³„μ„Έμš” An-nyeong-hi gye-se-yo Selamat tinggal (digunakan oleh orang yang meninggalkan tempat itu)
μ•ˆλ…•νžˆ κ°€μ„Έμš” An-nyeong-hi ga-se-yo Selamat tinggal (digunakan oleh orang yang tinggal di tempat itu)
λ‚΄/예 Ne/Ye Ya
μ•„λ‹ˆμ˜€ A-ni-yo Tidak
κ°μ‚¬ν•©λ‹ˆλ‹€ Kam-sa-ham-ni-da Terima Kasih
μ²œλ§Œμ—μš” Choen-man-e-yo Sama-sama
μž μ‹œλ§Œμš” Jam-shi-man-yo Tumpang sekejap
μ£„μ†‘ν•©λ‹ˆλ‹€/λ―Έμ•ˆν•©λ‹ˆλ‹€ Chway-seong-ham-ni-da/Mi-an-ham-ni-da Maafkan saya
μ£Όμ„Έμš” Ju-se-yo Tolong (Tolong beri)
이것 i-geot (t disenyapkan) Yang ini
μ–΄λ””μ˜ˆμš” O-di-ye-yo Di manakah?
λΉΌμ£Όμ„Έμš” Bbae-ju-se-yo Tolong kurangkan
Tolong kurangkan O-reun/wen/jik-jin Kanan/Kiri/Tegak
μ–Όλ§ˆμ˜ˆμš” Ol-ma-ye-yo Berapakah? (harga)
κΉŽμ•„μ£Όμ„Έμš” Kka-kka-ju-se-yo Beri saya diskaun
μžˆμ–΄μš” Iss-seo-yo? Adakah anda ada?
ν•œκ΅­λ§ 잘 λͺ»ν•΄μš” Han-guk-mal jal mot-hae-yo Saya tidak boleh berbahasa Korea dengan baik

 

20 Ungkapan Bahasa Jepun Yang Anda Perlu Kuasai

akademihoukiboshi-bahasa-jepun

 

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua!

Jadi hari ini admin akan kenalkan dengan pembaca dengan 20 buah ungkapan bahasa Jepun yang mesti dikuasai oleh seseorang yang baru mula nak mempelajari bahasa Jepun. Kali ni admin bagi dulu dalam bentuk nota macam yang di bawah dan nanti admin akan naikkan pula sebutan bagi setiap ungkapan k. Selamat mempelajari ilmu baru! 😁

 

Bahasa Jepun Sebutan Maksud
γŠγ―γ‚ˆγ†γ”γ–γ„γΎγ™ ohayou gozaimasu Selamat pagi
こんにけは konnichiwa Hai/Selamat tengahari
δΉ…γ—γΆγ‚Š hisashiburi Dah lama (tak berjumpa)
γ˜γ‚ƒγ‚γΎγŸ jya mata Jumpa lagi
γŠε…ƒζ°—γ§ o genki de Jaga diri
γŠεε‰γ―δ½•γ§γ™γ‹ o namae wa nan desu ka Siapa nama anda?
…です …desu (Nama) saya ….
ε₯½γγ§γ™ suki desu Saya sukakanya.
γ„γ„γ§γ™γ‚ˆ ii desu yo Ianya baik
ダパです dame desu Tak boleh
ζ—₯本θͺžγ§θ©±γ—ましょう nihongo de hanashimashou Mari berbual dalam bahasa Jepun
もう一度言ってください mou ichidou itte kudasai Sila sebut sekali lagi
はい Hai Ya
γ„γ„γˆ iie Tidak
γŠγ­γŒγ„γ€€γ—γΎγ™ Onegai shimasu Minta tolong
γ―γ˜γ‚γΎγ—γ¦ Hajimemashite Gembira berjumpa anda (kali pertama berjumpa)
もしもし Moshi moshi β€œHello?” (sapaan di telefon)
すみません Sumimasen Maafkan saya (formal)
γ‚γ‚ŠγŒγ¨γ† Arigatou Terima kasih
ごめんγͺさい Gomennasai Maafkan saya (sopan)